Omställning till LED

Är du medveten om att lysrör & lågenergilampor snart är ett minne blott?
​​​​​​​Vi kan hjälpa er med en omställning till LED

LED-armaturer för en hållbar framtid – Var en del av den stora omställningen


Varför är LED-armaturer ett bra val för belysning?


LED-armaturer är ett utmärkt val för belysning av flera skäl. För det första är LED-lampor mycket energieffektiva och kan använda upp till 80% mindre energi än traditionella glödlampor. Detta innebär inte bara att de är mer miljövänliga, utan det kan också bidra till betydande besparingar på elkostnader på lång sikt.

Se nedan för ett enkelt räkneexempel på ett utrymme med 20st lysrörsarmaturer 2x36w som lyser 8 timmar om dagen, ersatt med LED armaturer. Ett rent byte ger en besparing på 60%, skulle detta utrymme även kompletteras med rörelsestyrning eller dimbara armaturer så skulle besparingarna bli ännu större.
För det andra har LED-belysning en mycket längre livslängd än traditionella belysningsalternativ. Med en genomsnittlig livslängd på upp till 50 000 timmar behöver LED-lampor inte bytas ut lika ofta som glödlampor eller lysrör. Detta minskar inte bara underhållskostnaderna utan minskar också mängden avfall som genereras.

En annan fördel med LED är deras hållbarhet. De är konstruerade för att vara tåliga och tåla påfrestningar som vibrationer och stötar. Detta gör dem idealiska för användning i olika miljöer och applikationer.
Dessutom ger LED-belysning en bättre kontroll över ljuset. De kan dimmas och styras för att skapa önskad atmosfär och ljusnivå. Detta gör dem lämpliga för både arbetsplatser och hemmiljöer där individuell inställning av ljus är viktigt.

En annan anledning till att välja LED är att de inte innehåller skadliga ämnen som kvicksilver, vilket är fallet med vissa andra typer av belysning, som lysrör. Detta gör dem till en hållbar och miljövänlig lösning för belysningsbehov.

För företag och privatpersoner som är intresserade av att vara en del av den stora omställningen till grön teknik och hållbarhet, är LED-lampor ett utmärkt val. De erbjuder högkvalitativ belysning med lång livslängd och energieffektivitet, samtidigt som de minimerar miljöpåverkan och bidrar till kostnadsbesparingar på lång sikt.Vad är fördelarna med LED?

LED-armaturer har flera fördelar jämfört med traditionella lysrör. Här är några av de viktigaste fördelarna:
  • Energibesparing: LED-belysning har en mycket hög energieffektivitet. De konverterar merparten av den tillförda energin till ljus och genererar minimalt med värme. Detta gör dem mycket energisnåla och hjälper till att minska elförbrukningen och kostnaderna för belysning.
  • Lång livslängd: LED-armaturer har en betydligt längre livslängd än traditionella lysrör. En LED-lampa kan brinna i upp till 50 000 timmar, vilket är mycket längre än lysrör som vanligtvis har en livslängd på cirka 10 000 timmar. Detta innebär att man inte behöver byta ut LED-lamporna lika ofta, vilket sparar både tid och pengar på underhåll och utbyte.
  • Miljövänliga: LED-lampor är miljövänliga eftersom de inte innehåller farliga ämnen som kvicksilver. De genererar heller inga skadliga utsläpp eller UV-strålningar. Dessutom minskar deras låga energiförbrukning också koldioxidutsläppen och den totala miljöpåverkan.
  • Snabb återbetalning: Även om LED-belysning kan vara dyrare att köpa jämfört med traditionella lysrör, så erbjuder de en snabb återbetalning på grund av deras energibesparingar och långa livslängd. De låga energikostnaderna och minskade underhållskostnaderna gör att investeringen snabbt betalar sig själv och fortsätter att spara pengar på lång sikt.
  • Designmöjligheter: LED-armaturer erbjuder också en rad olika designmöjligheter. De kan vara tunna och flexibla, vilket gör dem enkla att integrera i olika miljöer och installationer. Dessutom kan de erbjuda olika färgtemperaturer och dimringsalternativ för att skapa olika atmosfärer och stämningar.


Vad är kostnaderna för att installera LED-armaturer?

Kostnaderna för att installera LED-armaturer kan variera beroende på olika faktorer. Det inkluderar antalet armaturer som behöver installeras, typen av armaturer som väljs, installationens omfattning och komplexitet, samt eventuella extra kostnader för arbete eller anpassningar i befintlig belysning.

Generellt sett är LED-belysning mer kostnadseffektiv på lång sikt jämfört med traditionella ljuskällor som lysrör. De har en längre livslängd och lägre energiförbrukning, vilket kan leda till besparingar på elräkningen. Trots att initiala installationskostnader kan vara högre för LED, kan dessa besparingar på sikt kompensera för det.

På Marklunds utför vi alla typer av elinstallationer. Vi hjälper dig gärna att få en mer exakt uppskattning av kostnaderna för att installera LED-armaturer i just er lokal, kontor eller byggnad. Först gör vi en noggrann bedömning av ditt specifika projekt och ger dig en offert baserad på dina behov och önskemål.

Vi hjälper dig!

Kontakta oss så berättar vi mer om omställning till LED.

Letar du efter elektriker?

Med Marklunds El får du 20 erfarna elektriker som är vana att arbeta i stora byggprojekt som mindre uppdrag. Skicka en förfrågan med hjälp av forumläret nedan. Eller så ringer du oss direkt på 063-77 82 50. Du kan också skicka ett mejl til
​​​​​​​info@marklunds.se.