Automatisk Dosering

Bättre tvättresultat, bättre för miljön, trevligare vistelse i tvättstugan

Electrolux Efficient Dosing System

Automatisk dosering blir allt vanligare i fastighetstvättstugor. Vi har redan flera års erfarenhet av detta och vi ser en stor fördel för alla parter. 

Automatisk Dosering - En trevligare tvättstuga

Slipp alla tomma tvättmedelskartonger och sköljmedelsflaskor. Sopkärlen i tvättstugan kommer inte behöva tömmas i samma omfattning. Tvättmaskinerna är utan tvättmedelsfack, så pulverspillet som pryder alla våra tvättmaskiner i normala fall är ett minne blott.

Bättre för miljön - och resultat

I Sverige överdoseras det friskt , vilket ger en negativ miljöpåverkan.
Tvättresultatet påverkas tvärtom positivt - det blir betydligt bättre när man doserar rätt. Electrolux tvättmaskiner börjar alltid med att väga den last som brukaren vill tvätta, för att sedan dosera exakt rätt mängd tvättmedel och sköljmedel.


Mindre slitage/underhåll på maskiner

Vi ser att tvättmaskiner och torktumlare mår bättre av flytande tvättmedel än tvättmedelspulver. Pulvret avger beläggningar både på element och avloppsventiler, vilket minskar livslängden på dessa delar. Torktumlaren är ofta den som får ta reda på överdoserat pulvertvättmedel som tvättmaskinen inte har klarat skölja bort helt. Det medför igensatta filter som i sin tur leder till fler servicebesök.

Ge tvättmaskiner service

Är ni intresserade av automatisk dosering till era befintliga maskiner? Kontakta oss så tar vi reda på era förutsättningar. Använd formuläret nedan, ring oss på  063-77 82 60 eller skicka ett mejl till
​​​​​​​service@marklunds.se.